www.superbahis77.com

12 Nisan 2009 Pazar

PFDK kafa kopardı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi maçta yaşanan olayların ardından cezalarını açıkladı.

PFDK, Galatasaray'a 1 maç seyircisiz oynama ve 1 maç saha kapama cezası verirken, Fenerbahçeli futbolculardan

Fenerbahçeli Lugano'ya 5 maç,
Volkan Demirel, Semih Şentürk ve Arda Turan'a 3'er maç,
Emre Aşık ve Sabri Sarıoğlu'na ise 2'şer maç ceza verdi.

Kurul, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'a da 45 gün hak mahrumiyeti cezası verilmesini kararlaştırdı.

Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray Kulübü'ne 1 maç seyircisiz oynama ve 1 maç saha kapama cezası verdi. Kurul, bugün yaptığı toplantıda, Galatasaray ile Fenerbahçe takımları arasında geçen hafta sonunda oynanan derbi maçta çıkan olayları da görüştü.

Taraftarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve eylemin aynı sezon içinde 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı Galatasaray'a 1 maç seyircisiz oynama ve 80 bin TL para cezası veren PFDK, sporcularının ve taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 1 maç da saha kapama cezası uyguladı. Kurul, seyircisiz oynama cezasının öncelikle infaz edilmesini karara bağladı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'a, ''Federasyonun saygınlığını zedeleyici isnat ve eylemlerinden dolayı sportmenliğe aykırı hareket etmekten'' 45 gün hak mahrumiyeti cezası veren PFDK, derbi maçın son anlarında çıkan olaylar nedeniyle kurula sevk edilen futbolculara da ceza yağdırdı.

Galatasaraylı futbolculardan Arda'ya, rakip takım oyuncusuna yönelik kural dışı hareketi nedeniyle 3 maç ceza verilirken, aynı nedenle Emre Aşık 2, sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle Sabri de 2 maç ceza aldı.

Aynı maçta Fenerbahçeli futbolculardan Lugano'ya, rakip takım oyuncusuna yönelik kural dışı hareketleri nedeniyle 5 maç ceza veren PFDK, sarı-lacivertli futbolcu Semih Şentürk'e, rakip takım oyuncusuna yönelik kural dışı hareketi, kaleci Volkan Demirel'e de rakip takım taraftarlarına yönelik sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle 3'er maç ceza uyguladı.

Bu arada, Fenerbahçe Kulübü'ne de toplam 40 bin 500 TL para cezası verildi. Kurul, maçta akreditasyon kartı olmayan kişilerin soyunma odasına alınmasından dolayı 5 bin, taraftarlarının ve sporcularının neden olduğu saha olayları nedeniyle 25 bin ve takım halinde sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 10 bin 500 TL olmak üzere toplam 40 bin 500 TL para cezası kesti.

Benzer Yazılar



Türkiye'nin en kaliteli Lig Tv sitesi.


www.tips-fb.com

0 yorum:

Yorum Gönder