www.superbahis77.com

8 Haziran 2008 Pazar

Elvan Abeylegesse


Elvan'a büyük jest!







Elvan'a büyük jest!




Bağcılar'da faaliyet gösteren Hospitadent Başhekimi Selçuk Özbölük, milli atlet Elvan Abeylegesse'nin diş ve çene problemini çözmek istediklerini belirterek, "Bayrağımızı birçok ülkenin arasında dalgalanmasına ve İstiklal Marşımızın okunmasına vesile olan kıymetli sporcumuza biz de Hospitadent Diş Hastanesi ailesi olarak bir teşekkür vesilesi olarak dişlerinin tedavisini üstlenmeyi kendimize görev bildik. Her türlü tıbbi tedavisini ücretsiz olarak karşılayıp ülkemiz insanlarını gülümseten Elvan'ın daha güzel gülümsemesine katkıda bulunmak istedik. Şampiyonluk kürsüsüne çıktığında Elvan'ın gülerken zorluk çektiğini görünce böyle bir karar aldık. Eğer kabul ederse kendisini diş ve çene rahatsızlığından kurtarmak istiyoruz. Ülkemize dönünce arkadaşlarımız kendisine ulaşarak teklifimizi iletecek" dedi.

"Fotoğraflarından anlayabildiğimiz kadarıyla Elvan'ın genetik rahatsızlığı var" diyen Dr. Özbölük, "Elvan Abeylegesse'nin basına yansıyan fotoğraflarından anladığımız kadarıyla dişlerindeki sorun daha çok genetik kaynaklı görünüyor" ifadelerini kullandı. Sporcunun dişleri alt ve üst çenelere sığmadığı için fırlamış ve üst üste biniş durumda olduğunu anlatan Özbölük, sözlerine şöyle devam etti: "Öncelikle sporcumuzu hastanemize davet ederek ortodonti uzmanımız ve ağız diş çene cerrahisi uzmanımızın klinik muayenesinden geçirmek istiyoruz. Burada çekilecek panoromik (ağız içi röntgen filmi) ve sefalometrik (kafatası röntgen filmi) görüntüleri incelenerek bir tetkikte bulunulur. Sporcumuzun önce iskeletsel bir çene kapanış bozukluğu olduğu tespit edilirse önce bunun için cerrahımız ve çene yüz protezi uzmanımızla bir operasyona gidilebilir. İkinci olarak dişlerinin bozukluğu için ortodonti uzmanımızla birlikte bir tedaviye girilecektir. Bu kompleks bir tedavi ve 1- 1.5 yıl sürebilir. Ayrıca şampiyon kızımızın diş etlerinde de rahatsızlık olduğu görülüyor. Bu konuda da kendisine yardımcı olarak özgüvenini kazanmasına katkı sağlamak istiyoruz."

Elvan'ın her iki madalya töreninde de fotoğrafçılara poz verirken sıkıntı çektiğini anlatan Dr. Özbölük, sözlerini şöyle sürdürdü: "Elvan daha birçok kere dereceler kazanıp kürsüye çıkacak. Kürsüde şampiyon kızımızın güzel görünmesi lazım. Vizyon insana özgüven de kazandırdığı için, Elvanımızı estetik olarak daha iyi göstermemiz lazım."

Gümüş kızımız Elvan'ın ikincilik kürsüsüne çıktığında ve dünya basınına fotoğrafları geçildiğinde 'Türkiye'de bu kıza yardımcı olacak hiç mi doktor yok' gibi konuşmaların yapılmış olabileceğini ifade eden Dr. Özbölük, "Eğer kabul ederse bu tedaviyi gerçekleştirerek, Türkiye'de bu tür ameliyatların da yapıldığını göstermek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Benzer Yazılar



Türkiye'nin en kaliteli Lig Tv sitesi.


www.tips-fb.com

0 yorum:

Yorum Gönder